Vriendenbijeenkomst Craigie Horsfield

Foto: Herman van Doorn
Foto: Herman van Doorn

Op zondag 30 oktober kregen de Vrienden van het Centraal Museum als een van de eersten de kans om de net geopende tentoonstelling Craigie Horsfield: How the World Occurs te bezoeken. De tentoonstelling is gecureerd door artistiek directeur Edwin Jacobs en de directeur van Large Glass in Londen, Charlotte Schepke. 

Voor de Vrienden de tentoonstelling in trokken, werden ze één voor één met een handdruk door Edwin Jacobs ontvangen. De artistiek directeur vertelde over zijn vertrek naar Dortmunder U in januari en over de totstandkoming van de tentoonstelling. Ook ging Jacobs in gesprek met een van de door Craigie Horsfield geportretteerden: Lydia Gadellaa. Samen spraken zij over de kunstenaar, zijn werkwijze en de ervaring om geportretteerd te worden en in een museum te hangen. 

Ter ere van de laatste bijeenkomst met Edwin Jacobs als artistiek directeur, werd een groepsfoto gemaakt. Hierna konden de Vrienden aansluiten bij een instaprondleiding door de tentoonstelling. Wie nóg meer wilde weten en zien over Craigie Horsfield: How the World Occurs, kon daarna aansluiten bij Het Gesprek, waar de kunstenaar zelf aanwezig was. 

Een heel aantal van de aanwezige Vrienden sloten deze dag van verdieping af met een drankje in het museumcafé, waar meningen over de tentoonstelling en de dag gedeeld werden en ook genoeg ruimte was voor gezelligheid. 

Wilt u ook Vriend worden van het Centraal Museum? U bent al lid vanaf 35 euro per jaar. U heeft dan het hele jaar gratis toegang tot het Centraal Museum, het Rietveld Schröderhuis en het nijntje museum. Verder wordt u uitgenodigd voor minimaal drie Vriendenbijeenkomsten per jaar, ontvangt u korting in de museumwinkel, krijgt u unieke blikken achter de schermen en nog veel meer. Schrijf u dus snel in.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Centraal Museum via 030-2362353 of via 
vrienden@centraalmuseum.nl

Edwin Jacobs in gesprek met Lydia Gadellaa
Edwin Jacobs in gesprek met Lydia Gadellaa

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten