<p style="margin:0cm;line-height:normal;font-size:11pt;font-family:Calibri, sans-serif;"><span style="font-family:Arial, sans-serif;">Fruit werd vroeger veel gegeten. Al in 13de-eeuws afval vonden Utrechtse archeologen pitten van kers, druif, appel, peer en aardbei. Sowieso stonden appels, bramen, frambozen, kersen, kweeperen, moerbeien, peren en pruimen bij veel stedelingen op het menu. Toch werd fruit ook gewantrouwd omdat het slecht voor de spijvertering zou zijn. Dat gold zeker voor zure vruchten als citroenen. Maar ook appels en peren moesten het liefst zoet en rijp zijn.</span></p>
1/2
Fruit werd vroeger veel gegeten. Al in 13de-eeuws afval vonden Utrechtse archeologen pitten van kers, druif, appel, peer en aardbei. Sowieso stonden appels, bramen, frambozen, kersen, kweeperen, moerbeien, peren en pruimen bij veel stedelingen op het menu. Toch werd fruit ook gewantrouwd omdat het slecht voor de spijvertering zou zijn. Dat gold zeker voor zure vruchten als citroenen. Maar ook appels en peren moesten het liefst zoet en rijp zijn.