Primair onderwijs

Familietour
Familietour

Primair Onderwijs en het Centraal Museum

MUSEUMLESSEN IN HET CENTRAAL MUSEUM
Leerlingen en studenten zijn van harte welkom in het Centraal Museum, het oudste en leukste stedelijk museum van Nederland! In ons museum is van alles te zien zoals oude- en moderne schilderkunst, design, de geschiedenis van de stad Utrecht, oude kostuums en de allernieuwste mode. Wij bieden verschillende educatieprogramma’s op alle onderwijsniveaus. Vanuit de vaste- en tijdelijke tentoonstellingen ontwikkelen we programma's waarbij beleving, interactie en de verhalen van de kunstwerken centraal staan. In al onze programma's zoeken wij aansluiting bij de leefwereld van de leerlingen door verbanden te leggen tussen de objecten in het museum en het dagelijks leven.
Wat is nog meer mogelijk?Wil je een programma dat aansluit op een bepaald thema, actuele lesstof of een speciale doelgroep, dan verzorgen we een programma op maat. Ons onderwijsaanbod sluit altijd aan bij kerndoelen in het onderwijs. Voel je als leerkracht vrij aan te geven waar de leerlingen mee bezig zijn, dan kunnen wij ons programma goed laten aansluiten op de lessen.

Praktische informatie

In het Centraal Museum bieden wij museumlessen voor de groepen 3 t/m 8. Voor de groepen 1 en 2 zijn er programma's in het nijntje museum. Wil je afwijken van de aangeboden programma's neem dan even contact op om te overleggen. Voor alle groepen uit het primair onderwijs geldt het volgende:

Max. aantal leerlingen: 15 per groep
Min. aantal begeleiders: 2 per groep
Kosten: €65 per 15 leerlingen incl. entree leerlingen en begeleiders

Reserveren: een programma aanvragen kan via het contactformulier onderaan deze pagina. Als je zelf een thema wilt aandragen of graag het programma wilt bespreken kun je ons ook bellen of mailen: rondleidingen@centraalmuseum.nl of dinsdag t/m vrijdag van 10:00-13:00 uur 030-2362393. Reserveer het programma uiterlijk 2 weken van te voren.

Komen jullie zelfstandig zonder rondleiding? Meld ook dan je bezoek via het contactformulier onderaan deze pagina.

 

Programma's Primair Onderwijs

Fill out my online form.
Use Wufoo integrations and get your data to your favorite apps.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten