Groep 7 en 8

De Wereld van Utrecht 2
De Wereld van Utrecht 2

Wat was De Stijl en wie was Gerrit Rietveld? 

Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld zijn dé iconen van De Stijl, een kunstbeweging opgericht door kunstenaar en publicist Theo van Doesburg. Maar wat was De Stijl nu precies voor kunststroming? Waarom gebruikten zij rode-, gele-, blauwe vlakken en rechte lijnen? Wat wilden zij daar mee zeggen? Tijdens de museumles gaan de leerlingen samen met de museumdocent op onderzoek uit. Door middel van vragen, zoek- en tekenopdrachten ontdekken de leerlingen van alles over De Stijl, de kunstenaars en hun ideeën. Op deze website vind je bij Voorbereidend lesmateriaal suggesties voor een voorbereidende- en verwerkingsles.

Reserveren*: mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 13:00 uur met 030-2362393

Snel boeken? Vul dan het contactformulier in! 

*U kunt deze rondleiding ook boeken bij Cultuur&School Utrecht binnen een schoolbreed programma waarbij de leerlingen kennis kunnen maken met vele Utrechtse musea, cultureel erfgoed en podia. Daarnaast wordt busvervoer voor uw groep geregeld. Kijk vooral eens op cultuurenschoolutrecht.nl!

TERUG NAAR OVERZICHT

Fill out my online form.
Use Wufoo integrations and get your data to your favorite apps.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten