Voortgezet onderwijs

Docentenmiddagen

Graag nodigt het Centraal Museum u uit om deel te nemen aan een van onze docentenmiddagen. Naast het uitlichten van een actuele tentoonstelling en bijbehorend educatief materiaal, geven wij u op deze middagen een kijkje in onze jaarplanning en educatieve ambities. We organiseren regelmatig docentenmiddagen. Voor meer informatie kunt u mailen naar rondleidingen@centraalmuseum.nl

Onderwijs en het Centraal Museum

Het onderwijsaanbod sluit altijd aan bij het onderwijs. Voelt u zich als leerkracht vrij aan te geven waar uw leerlingen mee bezig zijn zodat wij ons programma goed kunnen laten aansluiten op uw lessen. Zo zetten wij de doorlopende leerlijn door. Dus geen onderwijs in het Centraal Museum maar mét het Centraal Museum.

In al onze programma's zoeken wij aansluiting bij de leefwereld van de leerlingen door verbanden te leggen tussen de objecten in het museum en het dagelijks leven. We willen de leerlingen geïnspireerd, geprikkeld en verwonderd laten raken in het Centraal Museum door de leerlingen vragen stellen, zelf te laten onderzoeken, te laten ontdekken, zelf een mening te laten vormen en ze een fysieke beleving (doen) te geven.

Praktische informatie rondleidingen en groepsbezoek

Wat kost een rondleiding? Hoe boek ik een rondleiding?
Voor alle rondleidingen voor het voortgezet onderwijs geldt het volgende:

Maximaal aan leerlingen: 15 per groep.
Min aantal begeleiders: 1 per groep.
Kosten: €80 per 15 leerlingen incl entree leerlingen en begeleiders.

Reserveren: een rondleiding aanvragen kan via het contactformulier onderaan deze pagina. Reserveer de rondleiding uiterlijk 2 weken van te voren.
Komen jullie zelfstandig zonder rondleiding? Meld ook dan uw bezoek aan via het contactformulier onderaan deze pagina.

Programma's Voortgezet Onderwijs

Foto: Ivar Pel
Foto: Ivar Pel

Wat is er in het Centraal Museum doen voor CKV?

Bij grote tentoonstellingen worden werkbladen gemaakt. Docenten en leerlingen kunnen deze vinden rechtsboven op deze pagina.
In het museum kunnen de leerlingen terecht in het informatiecentrum en de bibliotheek op de zolder van het museum waar vriendelijke vrijwilligers ze kunnen helpen aan informatie en recensies. Ook is er de mogelijkheid gevonden materiaal kopiëren en zijn er video's te bekijken.

 

Fill out my online form.
Use Wufoo integrations and get your data to your favorite apps.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten