ARTtube

Centraal Museum is partner in ARTtube, het gratis online videokanaal over kunst en design. www.arttube.nl biedt onder andere interviews met en portretten van kunstenaars en kijkjes achter de schermen, zoals bij het inrichten van tentoonstellingen of restauraties.

ARTtube is in juli 2012 gelanceerd en heeft inmiddels een groot aantal kunstliefhebbers aan zich weten te binden. Op www.arttube.nl presenteren de acht partners aantrekkelijke, informatieve video’s van hoge kwaliteit over kunst en design. De filmpjes, die in de meeste gevallen ook in het Engels beschikbaar zijn, worden veelal in eigen beheer en vanuit de eigen expertise van de partners ontwikkeld. Daarnaast wordt regelmatig samengewerkt met getalenteerde filmers.

Deelnemende musea en instellingen

ARTtube is een samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Stedelijk Museum Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg, M HKA en Middelheimmuseum in Antwerpen, Museum Jan Cunen in Oss, CBK Rotterdam, Frans Hals Museum | De Hallen in Haarlem, Museum De Lakenhal in Leiden, M Leuven, Van Abbemuseum in Eindhoven, Willem II Fabriek in Den Bosch en Centraal Museum.

Films Centraal Museum op ArtTube (update mei 2015)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten