Onvergetelijk Centraal

Onvergetelijk Centraal
Onvergetelijk Centraal

foto: Ivar Pel

Onvergetelijk Centraal is een groepsrondleiding speciaal voor mensen met Alzheimer (en andere vormen van dementie) en hun mantelzorgers. Elke laatste woensdag van de maand kunnen de deelnemers in een rondleiding op een ontspannen, positieve sfeer kunst bekijken en bespreken terwijl ze voor de werken zitten. De focus ligt op het positieve, creatieve en inspirerende; niet op de ziekte. 

Kijken naar kunst biedt mensen met dementie de mogelijkheid zich te uiten en een weer meer contact te maken met hun omgeving. De rondleiding brengt niet alleen verbetering van de kwaliteit van leven van de deelnemers, maar heeft ook positieve effecten voor hun mantelzorgers en de relatie tussen deelnemer en mantelzorger. Bovendien biedt het museum een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen. Ook als je niet gewend bent naar het museum te gaan is deze rondleiding zeer geschikt door haar focus op het stimuleren van verhalen en gesprek, niet op kennis.

"Hartelijk bedankt voor deze leuke rondleiding van afgelopen woensdag. Mijn moeder en ik hebben genoten! We gaan bijna iedere maand naar een Onvergetelijk-rondleiding."

Aanmelden

Data: elke laatste woensdag van de maand. 
In 2018 is dat op: woensdag 31 januari, 28 februari, 28 maart, 25 april, 30 mei, 27 juni, 25 juli, 29 augustus, 26 september, 31 oktober, 28 november
Tijd: 14.30-16.00 uur
Kosten: € 7,50 per persoon inclusief entree museum (met museumkaart gratis)
Maximaal aantal personen: 12
Reserveren: mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 - 13.00 uur naar +31 (0)30-2362393. U kunt niet deelnemen zonder reservering.

Groepen

Zorginstellingen kunnen Onvergetelijk Centraal ook boeken voor een eigen groep. Dat kan tijdens openingstijden, neem contact op met Publieksinformatie & Reserveringen via rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 - 13.00 uur met 030-2362393. De kosten zijn €80 per groep van maximaal 12 personen, inclusief entree museum.

Samenwerking met Stedelijk Museum en Van Abbemuseum

Stedelijk Museum Amsterdam en Van Abbemuseum in Eindhoven hebben het Onvergetelijk-programma opgezet in 2013, geïnspireerd door Meet Me at MoMa van het Museum of Modern Art in New York. Onvergetelijk Stedelijk en Onvergetelijk Van Abbe zijn zeer succesvol. Met financiële steun van het Gieskes Strijbis-fonds hebben Stedelijk Museum en Van Abbemuseum een implementatie- en trainingsprogramma ontwikkeld waarmee tien Nederlandse musea de komende drie jaar ook een Onvergetelijk-programma kunnen opzetten. Inmiddels hebben ervaren collega's uit Amsterdam en Eindhoven museumdocenten en vrijwilligers van het Centraal Museum opgeleid. Vanaf mei 2014 is er voor mensen met Alzheimer in de regio Utrecht nu ook een Onvergetelijk-programma. 

Alzheimerprogramma past bij Centraal Museum

Onvergetelijk Centraal sluit aan op de maatschappelijke rol die het Centraal Museum wil vervullen: kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. In deze lijn ontwikkelde het museum eerder De Werkplaats, een methode met het doel publiek op een andere manier naar kunst te laten kijken. De Werkplaats is een plek waar bezoekers actief aan de slag gaan met de inhoud van een tentoonstelling, en is daarom een mooie aanvulling op dit programma. Meer inhoudelijke informatie over Onvergetelijk Centraal kunt u opvragen bij Eveline Reeskamp, vervangend hoofd Publiek & Informatie, via ereeskamp@centraalmuseum.nl.

Onvergetelijk Centraal
Onvergetelijk Centraal

foto: Ivar Pel

In samenwerking met:

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten