Relaties

Het Centraal Museum
Het Centraal Museum

Foto: Vincent Zedelius

Het Centraal Museum is een aantrekkelijk museum voor een breed publiek en wil zich ook zo profileren. De komende jaren zal het museum nog meer de aandacht vestigen op de veelzijdigheid van de collectie en tegelijkertijd de fysieke toegankelijkheid van het museum verbeteren met behulp van een rigoureuze herinrichting. Lees verder: Verbouwing

Het museum wil meer naar buiten treden en streeft een open, innovatieve bedrijfsvoering na. Het beoogt een levendige wisselwerking tussen de verschillende specialisten en afdelingen in het museum en slaat daarbij de internationale ontwikkelingen op het gebied van kunst en maatschappij nauwlettend gade.

Daarom is het van levensbelang dat het museum contacten onderhoudt met zowel kunstenaars, liefhebbers, bezoekers en critici, als collega's, zusterinstellingen en (mogelijke) zakenpartners.

Het Centraal Museum stelt zichzelf graag voor als knooppunt in een sociaal netwerk. Dat netwerk bestaat concreet in het museum, de stad en daarbuiten, maar krijgt net zo goed vorm in de nieuwe media. Met verschillende partijen, lokaal en internationaal, gaat het museum samenwerkingsverbanden aan.

Zo ontstaat een dynamisch web van relaties waaraan het museum zeer hecht. Belangrijk zijn uiteraard de vrienden die verenigd zijn in de CM-club. Daarnaast zijn er de begunstigers, particulieren en fondsen, en last but not least de andere musea in de stad.

 

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten